fbpx
  • Ugovor o radu

Ugovor o radu obavezan za prijavu radnika

By |2018-10-31T18:25:46+00:00October 4th, 2018|Aktualno|

Ako radnika želimo prijaviti s primjerice 1.11.2018. godine, knjigovodstvu mora biti dostavljen ugovor o radu, porezna kartica djelatnika, obostrana kopija osobne iskaznice, kopija kartice tekućeg računa, dokaz završene stručne osposobljenosti (svjedodžba i sl.) Sve u roku 5 dana prije zapošljavanja radnika.

Nakon što HZMO verificira prijavu, knjigovodstvo ima obvezu istu poslati na e-mail poslodavcu, koji zatim ima obvezu radniku predati jedan primjerak prijave, a drugi zadržati u svojoj arhivi.

Matična knjiga radnika

Matičnu knjigu radnika ispunjava Vaše knjigovodstvo. Nakon popunjavanja slobodnih listova matične knjige radnika, knjigovodstvo putem elektroničke pošte istu dostavlja poslodavcu koji ima obavezu čuvati je u svojoj arhivi, te na zahtjev radne inspekcije dati na uvid.

Otkazivanje ugovora o radu

Otkaz ugovora o raduU slučaju da radnik otkazuje ugovor o radu, to mora učiniti uz potpis odluke o raskidu ugovora, a poslodavac odluku treba dostaviti knjigovodstvu.

Ako poslodavac otkazuje ugovor o radu iz određenih razloga, poželjno je da prije toga potraži stručnu pomoć osobe koja zastupa interese tvrtke i tako sazna na koji način i pod kojim točno uvjetima treba napraviti raskid ugovora.

Pri raskidu ugovora o radu treba voditi računa o tome je li radnik prije raskida ugovora iskoristio zakonom propisane dane godišnjeg odmora, ima li pravo na otpremninu, je li radniku isplaćena preostala neto plaća itd.

Niste sigurni kako radniku otkazati ugovor o radu?

Da bismo zaštitili interese naših klijenata, tvrtka Đina usluge d.o.o. u suradnji s odvjetničkim društvom koje pak zastupa naše interese, pazimo na sve detalje u ovakvim i sličnim slučajevima. Konzultacijama s odvjetničkim društvom osiguravamo Vam donošenje ispravnih odluka o raskidu ugovora, sukladnih važećim Zakonskim Propisima.

Ako pak niste klijent našeg knjigovodstva, savjetujemo konzultacije s Vašim odvjetnikom kako biste izbjegli neugodnosti.

Nakon ispravno donesene odluke o raskidu ugovora, poslodavac odluku mora dostaviti radniku osobno ili preporučenom pošiljkom, a tek nakon toga radnika možemo odjaviti sa HZMO-a. Radnik zatim dobiva tiskanicu eM-2P s kojom se u roku od 30 dana mora javiti u HZZ i HZZO radi ostvarivanja prava za nezaposlene osobe.

Obveza vođenja evidencije radnih sati za svakog radnika

Do 5. u mjesecu, poslodavac ima obvezu evidenciju radnih sati dostaviti u knjigovodstvo za prethodni mjesec, radi obračuna plaće radnika koja se mora isplatiti do 15-og u mjesecu za prethodni mjesec.

Za ispravan obračun plaće radnika potrebno je voditi evidenciju radnih sati. Ako knjigovodstvo nema podatke o prekovremenim satima rada, o danima na godišnjem odmoru, o danima na bolovanju, ne može ispravno napraviti obračun plaće.

Osim toga, radnik ima pravo poslodavca prijaviti radnoj inspekciji ako smatra da je zakinut za neobračunate sate rada, (ma o kakvim se satima radilo) odnosno ako utvrdi da u isplatnoj listi isti nisu pravilno obračunati

About the Author:

Knjigovođa u kojeg ćete lako steći povjerenje! Ankica svojim iskustvom vođenja knjigovodstva od 29 godina, gotovo jamči uspjeh u poslovanju, a dokaz tome su brojni nadzori Ministarstva Financija koji nisu imali za utvrditi ni jednu nepravilnost do sad.

Prijavite se na naš newsletter

I primit ćete kupon za popust od 30% na web i grafički dizajn!


Naša web stranica koristi kolačiće! Prihvaćanjem kolačića pristajete na njihovu upotrebu.
Izjava o zaštiti privatnosti.
Prihvaćam