Web push obavijesti su poruke koje dolaze s web stranice. Push obavijesti pojavljuju se na radnoj površini ili uređaju čak i kad dotična web stranica nije otvorena u pregledniku. Push obavijesti relativno su novi marketinški kanal za privlačenje posjetitelja bez prijavljivanja na obavijesti e-mailom ili prikupljanja bilo kakvih osobnih podataka.

Napomena:
Push obavijesti rade samo na stranicama s instaliranim SSL certifikatom

Koji preglednici podržavaju web push obavijesti?

Safari 7.0.3 bio je prvi preglednik koji je pružio podršku za web push. Slijedio ga je Chrome 42 koji je pružio podršku i za desktop i za android, a osim njih push obavijesti podržava Mozilla Firefox i Opera preglednici.

Zašto koristiti push obavijesti?

Push obavijesti daju dodatnu vrijednost web stranici. Pomoću ovih obavijesti možete poboljšati iskustvo svojih korisnika isporukom relevantnih i personaliziranih sadržaja.

Kada su u pitanju prednosti za vaše poslovanje, ovaj komunikacijski kanal možete koristiti za povećanje angažmana, pretvaranje posjetitelja u kupce i tako povećati prodaju u svom web shop-u. Komunikacija putem push obavijesti pokazala se kao jedan od najučinkovitijih načina privlačenja korisnika stranice i povečanje njihove aktivnosti. Push obavijestima lako možete promovirati svoje proizvode, posebne ponude, nove objave i još mnogo toga.

Push obavijesti uključuju sljedeće elemente:

Naslov obavijesti: Neke tvrtke ovdje jednostavno koriste svoje ime.
Sadržaj obavijesti: Poruka web stranice
URL obavijesti: Domena koja šalje web obavijest.
Ikona obavijesti: Logotip ili bilo koja slika.
Ikona preglednika: Logotip preglednika koji šalje obavijest. Ovo se uključuje u obavijesti poslane Appleovim stolnim ili prijenosnim računalima. To se ne može izmijeniti ili ukloniti.

Najbolji WordPress dodaci za push obavijesti

1. OneSignal

OneSignal - Besplatan WordPress plugin za push obavijesti

OneSignal – Besplatan WordPress plugin za push obavijesti

OneSignal je besplatni WordPress dodatak koji može pružiti neograničene push obavijesti na radnoj površini. Trenutno podržava preglednike Chrome, Firefox i Safari. Uz automatske push obavijesti koje se šalju svaki put kada objavite novi post, ovaj besplatni plugin je odličan za one koji žele obavijestiti svoje korisnike o novoj objavi iz bloga, a u korisničkom sučelju moguće je poslati i druge obavijesti.

2. Gravitec

Gravitec - Besplatan WordPress plugin za push obavijesti

Gravitec – Besplatan WordPress plugin za push obavijesti

Pošaljite svojim čitateljima brze i učinkovite web obavijesti putem Gravitec.net. Ovaj besplatni dodatak omogućuje vam da obavijestite čitatelje o svom novom sadržaju ili ponudi koristeći Chrome, Firefox, Safari, Opera ili Yandex preglednike. Budući da Gravitec.net izvrsno funkcionira na bilo kojem stolnom ili mobilnom uređaju, možete biti sigurni da vaši čitatelji vide vaše push obavijesti.

Gravitec.net nudi izdašan vječno besplatan paket za jednog korisnika s do 30 000 pretplatnika. To uključuje neograničene obavijesti i potpuni paket značajki Gravitec.neta. No za neograničene pretplatnike i korisnike, i prioritetnu podršku možete nadograditi na poslovni paket za samo 4 dolara.

3. WonderPush

Wonderpush - WordPress plugin za push obavijesti

Wonderpush – WordPress plugin za push obavijesti

Još jedna sjajna opcija za vašu web stranicu su WonderPush web push obavijesti. Budući da je dodatak kompatibilan sa Chromeom, Edgeom, Operom i Firefoxom, ne biste trebali imati problema s isporukom obavijesti prema većem dijelu svoje publike.

Želite li posegnuti za određenim demografskim podacima? Pomoću WonderPush-a imate mogućnost ograničavanja obavijesti na temelju jezika, oznaka ili događaja. Također možete koristiti WonderPush za obavijesti o napuštenim proizvodima u košarici. Potrebno je samo poslati obavijest da je korisnik u košarici vaše Internet trgovine ostavio fenomenalan proizvod! Pomoću nadzorne ploče WonderPush možete upravljati svim svojim kampanjama, segmentima, osobljem s pristupom i analitikom u stvarnom vremenu za svoje obavijesti.

Je li ova objava korisna?