Otvaranje tvrtke i pokretanje vlastitog posla može biti dosta teško od samog početka. Pogotovo ako ste uložili novac u izradu web stranice, a ona vam ne donosi nove klijente koji su vam toliko potrebni. Tek tada su frustracije još i veće jer jedino što možete jest čekati klijenta ili ga tražiti sami. Na sreću, ne morate ni čekati, ni tražiti kupca. SEO optimizacija web stranice takve probleme može ukloniti, ali bilo bi dobro krenuti s poslom odmah!

SEO optimizacija je dugotrajan i opsežan posao koji zahtjeva stalno praćenje tržišta i navike posjetitelja Vaše web stranice. Prikupljanjem statistike posjećenosti i kretanja korisnika po web stranici lako je shvatiti potrebe potencijalnih klijenata i njima prilagoditi sadržaj web stranice, ali i ponudu usluga i proizvoda Vaše tvrtke.

Osim što je SEO dugotrajan posao, zahtjeva puno analiziranja i rada na web stranici u skladu s rezultatima analiza. Čak možemo reći i da posao SEO optimizacije nikad ne staje, ali tu filozofiju ćemo ostaviti za neku drugu objavu.

Iskoristite prednosti online marketinga

SEO optimizacija web stranica - Online marketingInternet se neprestano razvija i raste. Danas, za razliku od prije 5 ili više godina, online marketing može biti iznimno koristan, ali potrebno ga je razumjeti i djelovati u skladu s potrebama korisnika.

Online marketing najpopularniji je način povezivanja potencijalnih klijenata s tvrtkama koje pružaju usluge kakve korisnici traže. Bilo da kupci do vas dolaze putem društvenih mreža ili putem objava na web stranici, SEO je taj koji određuje kada i kome će vaše usluge biti ponuđene.

SEO optimizacija web stranice, kako smo ranije već rekli, dugotrajan je posao. Potrebno je puno istraživanja, prilagođavanja i novaca, ali zato donosi vrlo dobre i trajne rezultate. Drugim riječima, SEO optimizacijom možete očekivati organsko povećanje broja klikova na Vašu web stranicu i pridobiti nove klijente – besplatno!

60% organskih klikova događa se na prvoj stranici pretraživanja

Apsolutno svi žele da njihova web stranica bude na prvom mjestu u rezultatima pretraživanja na Google -u, ali na žalost to nije uvijek moguće. Upravo suprotno, najčešće nije slučaj. Neke nove web stranice teško je pronaći čak i ako pretražujete po imenu tvrtke, nazivu web stranice i sl.

To nije ništa čudno, s obzirom da je Vaša nova web stranica samo jedna u nizu onih koje nude iste ili slične usluge i proizvode. Ako uzmete u obzir starost tih web stranica, količinu sadržaja i eventualno SEO optimizaciju tih stranica, onda je jasno da i Vi morate uložiti nešto truda, vremena i novaca u razvoj svoje web stranice kako biste dostigli i na kraju prestigli konkurenciju i našli se na prvoj stranici u Google -u.

Dakle, cilj je da putem web stranice ostvarujete nove poslovne kontakte i dobivate nove klijente. Označavanjem ključnih riječi i definiranjem sadržaja web stranice, odnosno SEO optimizacijom web stranice cilj je moguće postići i on može biti zadivljujući.

Je li ova objava korisna?