SEO optimizacija | Optimizacija web stranice za tražilice2020-04-13T11:46:51+00:00

SEO optimizacija web stranica

Povećajte poziciju web stranice u tražilicama

SEO optimizacija web stranice

SEO optimizacija web stranice za tražilice

Povećajte poziciju web stranice u rezultatima pretraživanja prema relevantnim ključnim riječima uz SEO optimizaciju.

93% internetskih iskustava započinje s pretraživanjem, a 97% ljudi traži lokalne usluge ili proizvode putem interneta. Nalazi li se vaša web stranica na prvoj stranici rezultata u Google-u kada pretražujete ključne riječi povezane s vašom uslugom ili proizvodom? Ako ne, sigurno gubite veliki broj potencijalnih klijenata ili kupaca svojih proizvoda i usluga.

Bez obzira kojom vrstom posla se bavite, SEO mora biti dio vaše online marketinške strategije. Više o SEO optimizaciji saznajte u nastavku, kao i što dobivate našom SEO optimizacijom te što nas čini drugačijima od naše konkurencije.

SEO optimizacija web stranice

Što je SEO optimizacija?

Tri stupa uspješne SEO optimizacije

SEO je proces uređivanja i stvaranja SEO friendly sadržaja web stranice, kao i uređivanje kôda web stranice da bi svaka stranica vašeg website-a bila rangirana na prvoj stranici pretraživača poput Googlea, Binga i drugih. Da bismo to postigli, moramo se osloniti na tri osnovna stupa uspješne SEO optimizacije:

Što je uključeno u naše usluge optimizacije web stranice?

Jednom kad se nađete u našim rukama, svakodnevno ćemo nadgledati i poboljšavati SEO optimizaciju vaše stranice, da bismo poboljšali vidljivost web stranice u rezultatima Google pretraživanja i učinili vaš brend prepoznatljivim na webu.

1. Analiza web stranica vaše konkurencije

 • Analizom vaše konkurencije na webu vidjeti ćemo kako stojite u odnosu na njih i na temelju toga kreirati dobru SEO strategiju kako bismo pobijedili ljute protivnike
 • Istraživanje ključnih riječi povezanih s vašom uslugom ili proizvodima kako bismo privukli što veći broj posjetitelja
 • Analiza strukture sadržaja vaše web stranice i usporedba sa sadržajem konkurencije

2. SEO optimizacija sadržaja i kôda

 • Brza i sigurna web stranica dati će dobre rezultate, a ne smijemo zaboraviti i na optimizaciju stranice za mobilne uređaje. Iako se stranica na mobitelu dobro prikazuje, to ne znači da je potpuno (dobro) optimizirana za mobilne uređaje
 • Uređivanje kôda i strukture web stranice u skladu s najboljim SEO praksama
 • Optimizacija elemenata web stranice poput obrazaca ili navigacijskih veza radi optimalnog korisničkog iskustva posjetitelja

3. Izrada novog sadržaja i stranica

 • Objavljivanje ciljanog i jedinstvenog sadržaja web stranice (najčešće su to objave) koji će poboljšati prodaju usluga i proizvoda
 • Izrada kreativnog sadržaja poput infografika ili promotivnih video materijala

4. Optimizacija za lokalni SEO

 • Optimizacija Google My Business stranice
 • Optimizacija Facebook stranice
 • Otkrivanje mogućnosti za kreiranje povratnih veza kako bismo povećali autoritet stranice

5. Izvješćivanje o rezultatima

 • Izvješća o posjećenosti web stranice koju ćete lako razumjeti
 • Izvješća o stopi konverzije

6. Statistike Google Search Console alata

 • Praćenje prosječne pozicije web stranice prema ključnim riječima
 • Praćenje prosječne pozicije konkurencije
 • Kontinuirano poboljšanje optimizacije na temelju statistike prosječne pozicije po ključnim riječima

Najčešće postavljana pitanja o SEO optimizaciji

1. Što je SEO optimizacija2020-04-04T21:10:39+00:00

SEO optimizacija (Search Engine Optimization ili na hrvatskom: Optimizacija web stranice za tražilice) je proces, skup metoda kojima je cilj pozicionirati stranicu u tražilicama prema ključnim riječima na što veću poziciju. Da bi se to postiglo, potrebno je puno vremena, razmišljanja i rada, a za početak stranica mora imati čist kôd da bi tražilice jasnije indeksirale, odnosno razumjele sadržaj web stranice. Sljedeći uvjet za dobro pozicioniranje stranice je jedinstveni sadržaj koji mora biti optimiziran, a treći uvjet su povratne veze (backlink) s drugih autoritativnih web stranica.

2. Što je uključeno u SEO usluge?2020-04-04T21:00:21+00:00

Usluga SEO optimizacije uključuje:

 • Analiza konkurencije
 • Optimizacija kôda i sadržaja web stranice
 • Unos novog sadržaja (objave ili stranice)
 • Lokalni SEO, odnosno optimizacija web stranice za područje na kojem pružate usluge ili prodajete proizvode
 • Izvješćivanje o posjećenosti i poziciji web stranice
 • Stalno praćenje i prilagođavanje sadržaja prema dobivenim rezultatima optimizacije
3. Trebam li angažirati SEO stručnjaka?2020-04-04T20:53:42+00:00

Pa… trebali biste! S obzirom da je SEO optimizacija složen posao, potrebno je razumijevanje statistike i znanje kojim možete popraviti nedostatke. Za rad na SEO optimizaciji web stranice potrebno je i dosta vremena, pa ako se morate usredotočiti na svoj posao, ne ćete imati dovoljno vremena obaviti optimizaciju samostalno, a pogotovo ne kvalitetno.

4. Koliko košta SEO optimizacija?2020-04-04T21:19:52+00:00

Cijena SEO optimizacije najčešće se kreira za svakog klijenta posebno jer ne treba svaka stranica istu količinu pažnje. Dakle, ovisno o web stranici i količini posla, cijena SEO optimizacije se kreće od 10 000 pa do 30 000 kuna, mada u nekim slučajevima može biti i viša. Cijena optimizacije web stranice možda vam se sada čini visoka, pa čak i pretjerana, ali ulaganje u SEO optimizaciju gotovo sigurno će povećati broj korisnika vaših usluga pa se uloženi novac u skoro vrijeme može višestruko vratiti.

5. Koliko dugo traje SEO optimizacija web stranice?2020-04-04T20:42:37+00:00

Optimizacija web stranice može trajati dugo, a najčešće cijeli posao traje oko tri mjeseca. Prvi rezultati SEO optimizacije mogu biti vidljivi od 3-6 mjeseci, mada za web stranice koje imaju jaku konkurenciju može biti potrebno i do godine dana.

6. Što znači istraživanje ključnih riječi?2020-04-05T10:58:39+00:00

Sjajno pitanje! Istraživanje ključnih riječi pomaže nam u određivanju ključnih riječi za koje bismo trebali optimizirati trenutne i buduće stranice vašeg website-a. Na primjer: ako vaša tvrtka prodaje softver za knjigovodstvene usluge, ključna riječ, odnosno fraza bi mogla biti “softver za knjigovodstvene usluge, ali ako to istražimo možemo zaključiti da veći opseg pretraživanja i nižu konkurenciju ima fraza “program za knjigovodstvene usluge“, stoga bi web stranicu bilo dobro optimizirati prema toj ključnoj riječi, odnosno frazi. Dakle, istraživanjem ključnih riječi možemo saznati što korisnici najčešće upisuju u tražilicu da bi pronašli softver/program za knjigovodstvo ili bilo koju drugu uslugu ili proizvod.

Zašto odabrati Đina usluge za SEO optimizaciju?

I sami znamo koliko je važno doći do novih klijenata jer od njih i mi živimo, stoga nastojimo odraditi SEO optimizaciju za svakoga kao da ju radimo za sebe.

SEO optimizacija web stranice

Uz to, neke stvari vam možemo garantirati:

1. Ne morate brinuti o dugoročnim ugovorima

Ne ćemo vas obvezati na suradnju s nama. Da, potpisati ćemo ugovor, ali s odredbama koje ne će ići na vašu štetu.

2. Sve naše, postaje vaše

Za SEO optimizaciju koristimo najbolje dodatke (alate) na tržištu koji će nam omogućiti da za vas odradimo kvalitetnu SEO optimizaciju, a jednog dana ako nas više ne ćete trebati sve će ostati na svom mjestu i u vašem vlasništvu, zauvijek.

3. Troškovi za marketing biti će manji

Sve što radimo može biti izmjereno, vidljivo u statistici u Google Analytics-a i Google Search Console-a, a rezultat ćete vjerojatno osjetiti i na svom poslovnom računu

4. Dobit ćete novog prijatelja

Mi ne tražimo samo prolazne klijente koji će otići i nikad više se ne javiti. U nama ćete naći poslovnog partnera ili još bolje, prijatelja koji će vam pomoći kada to bude potrebno.