Project Description

Redizajn web straniceSuvremena.hr

Zagreb, Suvremena Trgovina –  Seniko Studio d.o.o.

Redizajn web portala suvremena.hr

Redizajn web stranice za portal Suvremena.hr bio je jedan od najzanimljivijih ikad!

Zašto? Zato što nam je zadatak bio zadržati prepoznatljivi izgled stare web stranice suvremena.hr, i od nje napraviti portal koji će potaknuti korisnike na čitanje tekstova i zadržati ih na stranici.

User friendly dizajn web stranice

Dizajnirali smo novi portal nadahnuti starim dizajnom, pa suvremena.hr sada ima brojne funkcije koje korisniku omogućuju iznimno jednostavno i ugodno čitanje vijesti portala.

Stranica ima opciju izmijene boje pozadine prema vremenu izlaska i zalaska sunca. Tako na večer postaje tamna za ugodnije čitanje u mraku, a ujutro opet vraća bijelu boju.

Mnogo je još dodanih funkcija ovoj stranici, s ciljem da iskustvo pretraživanja i čitanje sadržaja stranice bude zadovoljstvo.

Brzo čitanje vijesti i pretraživanje novosti

Da bismo postigli zadovoljstvo korisnika na ovoj stranici, napravili smo opciju “brzog čitanja” vijesti tako što smo dodali ikonicu na objavu, u donjem lijevom kutu naslovne fotografije. Klikom na nju, otvara se prozorčić, koji nudi samo tekstualni sadržaj objave, odnosno brzi pregled objave.

Portal suvremena.hr ima mnogo kategorija koje su prikazane u navigacijskoj traci, gdje je moguće pretraživati najnovije objave kategorija. Uz jednostavnu i funkcionalnu navigacijsku traku, bez puno klikanja i traženja, na ostatku naslovne stranice možete pregledati sve objave iz kategorija. Iznad svakog odlomka stoji popis podkategorija koje služe kao navigacija.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika kolačića | Izjava o zaštiti privatnosti.
I Accept
Pogledajte web stranicu

Primjetit ćete da je Suvremena.hr puna bannera!

To je zato što je stranica maksimalno prilagođena oglašavanju, odnosno sadrži puno mjesta za postavljanje bannera i reklamiranje tvrtki. Na stranici, osim trenutno vidljivog oglasnog prostora, postoje mnoge druge opcije za veće oglase koji na, recimo to tako, agresivniji način privlače pažnju korisnika, ali ne tako da čitanje vijesti prestane biti užitak.

Moguće je primjerice dodati banner u punoj širini ekrana koji će se prvi prikazati korisniku, a kad korisnik krene prema dolje, pojavljuje se stranica i njen sadržaj.  Ovo je samo jedan primjer od mnogih drugih opcija oglašavanja na ovoj web stranici, a ne utječe negativno na ukupan dojam čitatelja.

Pogledajte web stranicu i sami isprobajte opcije web stranice i usporedite novu sa starom web stranicom.