Plaćanje u web shop-u bez Payment Gateway sustava

Autor: |2020-07-08T13:56:38+00:008 srpnja, 2020|Kategorija: Web dizajn|Oznake: , |
  • Internetska plaćanja u web shop-u - Plaćanje internet bankarstvom

Prihvaćajte internetska plaćanja u svojoj Internet trgovini bez Payment Gateway sustava i provizija na transakcije

Jeste li znali da nije baš nužno potpisivati ugovor s Payment Gateway tvrtkom i bankom za internetska plaćanja da bi vaš web shop funkcionirao? Osim mogućnosti plaćanja prilikom dostave i PayPalom (koji naplaćuje proviziju, ali ne treba potpisivati ugovor i postavljanje je vrlo jednostavno) izravni bankovni prijenos (BACS), još je jedna opcija internetskog plaćanja koji vam omogućuje plaćanje izravno na vaš bankovni račun.

Kako omogućiti izravni bankovni prijenos

Izravni bankovni prijenos (BACS) možete omogućiti sami u Woocommerce nadzornoj ploči. Idite u Woocommerce -> Postavke i uključite BACS opciju navedenu u odjeljku „Plaćanja“. Nakon što je opcija omogućena, klikom na gumb „Postavi“ s desne strane otvoriti će se prozor za unos podataka o vašem bankovnom računu i upute o plaćanju za klijente.

Izravni bankovni prijenos

Kad se vaši kupci odluče na kupovinu proizvoda u vašem web shop-u moći će odabrati način plaćanja „Izravni bankovni prijenos“ i platiti naručeni proizvod Internet bankarstvom ili općom uplatnicom. Podaci o vašem bankovnom računu prikazuju se tijekom postupka naplate, na stranici narudžbi u nadzornoj ploči korisnika, kao i u e-mail poruci koju Woocommerce šalje kupcu kao potvrdu narudžbe.

Postavke - Izravni bankovni prijenos

Primljene narudžbe kupaca koji su odabrali izravni bankovni prijenos kao način plaćanja u sustavu se zadržavaju kao narudžbe u obradi. Nakon evidentirane uplate na bankovnom računu, status narudžbe možete promijeniti u „završeno“ čime će se kupcu poslati račun i kupljeni proizvod možete poslati kupcu na adresu dostave. To je to!

Dakle, plaćanje u web shopu-u ne mora nužno biti omogućeno putem Payment Gateway sustava koji će naplatiti svoju naknadu po svakoj transakciji, niti će banka uzeti dio svog kolača. Postavljanjem izravnog bankovnog prijenosa kao načina plaćanja u vašem web shop-u možete izbjeći plaćanje provizije i sniziti cijenu svojih proizvoda radi veće konkurentnosti na tržištu.

Je li ova objava korisna?

Autor

Web i grafički dizajner koji svoj posao stvarno voli! Pedantan, voli cjepidlačiti, ali takva osobnost mu uz ovaj posao odlično pristaje. Pročitaj više...

Ostavite komentar