WordPress dodaci sjajni su alati za dodavanje i proširenje funkcionalnosti WordPress-u. U ovom postu ću nabrojati nekoliko najboljih WordPress dodataka (plugin-ova) koje biste trebali / mogli instalirati na svojoj web stranici. Ovi plugin-ovi će dodati izvrsnu funkcionalnost vašoj web stranici i učinit će je “velikom”.

Iako vrsta vaše web stranice uglavnom određuje koji bi dodaci trebali biti instalirani na njoj, postoje neki dodaci koje treba gotovo svaka web stranica, a WordPress ima puno korisnih dodataka kojima samostalno možete dodati potrebnu funkciju na svoj web. Službeno, za WordPress postoji više od 55 000 dodataka što znači da možete pronaći plugin za svaku funkciju. Često za jednu funkciju možemo naći više dodataka pa je teško razabrati koji od njih je najbolji. U ovoj objavi pokušati ću izdvojiti dodatke za WordPress koje najčešće trebamo i bolji su od ostalih.

Najbolji dodaci za WordPress za 2020. godinu – “must have dodaci”

Kao što sam već napisao, u ovoj objavi izdvojiti ćemo najbolje od najboljeg kad govorimo o WordPress SEO dodacima, sigurnosnim dodacima, dodacima za optimizaciju brzine ili dodacima za društvene mreže. Ovi dodaci pomoći će vam da web stranicu učinite robusnom, sigurnom, SEO friendly i upotpunjenom svime što jedna moderna i profesionalna web stranica treba.

Najbolji plugin za sigurnost WordPress stranice

Održavanje vaše WordPress web stranice sigurnom vrlo je važno za vas kao i korisnike vaše web stranice. Sljedeći dodaci mogu se upotrijebiti za sprečavanje hakerskih napada, neželjene pošte ili bilo koje vrste mogućih prijetnji vašoj web stranici.

Wordfence Security plugin

Wordfence Security plugin

Wordfence Security plugin

Jedna od najvažnijih stvari je da vaša web stranica bude zaštićena od hakera. Na webu može biti na tisuće zlonamjernih botova koji u bilo kojem trenutku mogu napasti vašu web stranicu i uništiti cijeli vaš rad. Zato uvijek morate sprečavati neželjenu poštu i čuvati svoju web stranicu.

Da biste osigurali sigurnost svoje WordPress stranice, u WordPressu su dostupni mnogi sigurnosni dodaci. Među njima je i Wordfence Security na kojeg se možete osloniti. Dodatak sadrži vatrozid, skeniranje zlonamjernog softvera, blokiranje, sigurnost prijave, praćenje prometa uživo i puno više. Dodatak vam omogućuje praćenje cjelokupnog prometa u stvarnom vremenu, uključujući robote, ljude, 404 pogreške, prijave, odjave itd. Kao što je prikazano na slici ispod:

Nadgledajući promet u stvarnom vremenu, možete na vrijeme reagirati na sigurnosne prijetnje s kojima se vaša web stranica suočava.

Wordfence plugin - korisničko sučelje

Wordfence plugin – korisničko sučelje

Štoviše, dodatak ima vatrozid koji sprečava hakiranje vaše web stranice. Vatrozid blokira sve poznate napadače i zlonamjerne mreže koje mogu biti štetne za vašu web lokaciju. Kako bi poboljšao sigurnost prijave, prihvaća dvostruku provjeru autentičnosti, a također provjerava snagu svih korisničkih i administrativnih lozinki.

Akismet

Akismet plugin

Akismet plugin

Akismet je jedan od zadanih dodataka WordPress-a koji dolazi uz svaku novu instalaciju WordPress sustava. U osnovi je dodatak za zaštitu od neželjene pošte koji provjerava sve komentare i filtrira neželjene komentare.

Dodatak je besplatan za osobnu stranicu i blogove, ali za komercijalne web stranice nužna je pretplata.

Najbolji WordPress plugin za SEO:

Da bi vaša stranica bila dobro rangirana u tražilicama, dobar WordPress SEO plugin može vam biti od koristi!