fbpx

Licenciranje računovođa ipak ne će biti potrebno

By |2019-01-12T21:40:46+00:00listopad 15th, 2018|Knjigovodstvo|
  • Lincenciranje knjigovođa i računovođa neće se provoditi

Inicijativa profesionalnih računovođa Hrvatske, objavila je na svojoj Facebook stranici vijest da Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo Financija pokreću postupak promjene Zakona o računovodstvu, stoga licenciranje računovođa ne će biti potrebno.

HOK također objavljuje da je Ministarstvo Financija zauzelo konačan stav i donijelo odluku o ukidanju primjene sporne odredbe iz članka 7. stavka 4. Zakona o računovodstvu.

Zbog negodovanja većine ukida se licenciranje računovođa

Odredba iz čl. 7. st. 4. Zakona o računovodstvu, naišla je na brojne zamjerke većine predstavnika poslovnih udruženja (IPRH, HOK, HUP, HGK). Stav Ministarstva gospodarstva je da se ne mogu uvoditi nove regulacije tržišta usluga, dok se radi na liberalizaciji istog te da se radi o novom nametu i tržišnoj zapreki.

Ovakvi stavovi i vijest o ukidanju licenciranja računovođa, radosno je dočekana, pogotovo među računovođama kojima bi licenca trebala za još svega nekoliko godina rada ili bi morali na fakultet da je dobiju.

About the Author:

Knjigovođa u kojeg ćete lako steći povjerenje! Ankica svojim iskustvom vođenja knjigovodstva od 29 godina, gotovo jamči uspjeh u poslovanju, a dokaz tome su brojni nadzori Ministarstva Financija koji nisu imali za utvrditi ni jednu nepravilnost do sad.

Prijavite se na naš newsletter

I primit ćete kupon za popust od 30% na web i grafički dizajn!


Naša web stranica koristi kolačiće! Prihvaćanjem kolačića pristajete na njihovu upotrebu.
Izjava o zaštiti privatnosti.
Prihvaćam