Knjigovodstvene usluge

Knjigovodstvene usluge kojima ćete ostvariti ciljeve vaše tvrtke!

Tvrtka Đina usluge d.o.o., knjigovodstvene usluge pruža klijentima na području Zagreba, ali i u drugim gradovima što nam omogućuje online knjigovodstvo. Knjigovodstvo je naša glavna djelatnost već 30 godina i upravo to iskustvo jamči kvalitetno knjigovodstvo i promjene u Vašem poslovanju.

Naše knjigovodstvene usluge prilagođene su vašim potrebama. Ako tek otvarate tvrtku i ne snalazite se u propisima i zakonima, zatražite pomoć knjigovodstva. Čak i ako ste uhodani poduzetnik, a želite poslovati s boljim rezultatima, naše knjigovodstvene usluge su pravo rješenje za vas.

Zatražite ponudu
ili
Nazovite knjigovođu

Online knjigovodstvo - Internet knjigovodstvo

Online knjigovodstvo

IMAJTE UVID U POSLOVNE KNJIGE UZ ONLINE KNJIGOVODSTVO

Online knjigovodstvo ima nekoliko pozitivnih učinaka na poslovanje. Štedi vrijeme u vođenju poslovnih knjiga i pruža preglednije i jednostavnije poslovanje. Informatička povezanost danas omogućuje direktno slanje izlaznih računa stranke knjigovodstvu na knjiženje ili generiranje izvještaja o dugovanjima i potraživanjima. Uz online knjigovodstvo, poslovanje Vaše tvrtke je jednostavnije, pristupačnije i transparentnije.

  • Online knjigovodstvo znači brzinu u vođenju poslovnih knjiga.

  • Omogućuje pregled poslovanja Vaše tvrtke u bilo kojem trenutku.

  • Jednostavno preuzimanje izvještaja i ostalih dokumenata.

Zatražite ponudu za knjigovodstvene usluge!

Zahvaljujemo na vašem upitu. Ubrzo ćemo vam se javiti!
Dogodila se greška. Molimo pokušajte ponovno ili nas kontaktirajte telefonom.

Koja je razlika između računovodstva i knjigovodstva?

Računovodstvo i knjigovodstvo mnogi ljudi ne razlikuju već misle da su to samo dva naziva za jednu stvar, no nije baš tako. Računovodstvo podrazumijeva opisivanje, mjerenje i tumačenje ekonomskih aktivnosti poslovnog subjekta te je najznačajniji dio informacijskog sustava i većina potrebnih informacija za donošenje poslovnih odluka nastaje upravo u računovodstvu.

Knjigovodstvo je faza unutar računovodstvenog sustava, a glavna zadaća knjigovodstva je sakupljati i klasificirati dokumentaciju o nastalim poslovnim događajima, njihova evidencija u poslovnim knjigama i izvještavanje o nastalim promjenama.

Knjigovodstvo je sustav koji na temelju vjerodostojnih isprava prati gospodarske procese te vremenskim slijedom bilježi u poslovne knjige nastale promjene imovine, kapitala, obveza, prihoda, rashoda i financijskih rezultata poslovanja.

Knjigovodstvo za male i srednje poduzetnike

Knjigovodstvene usluge potrebne su svim poduzetnicima, neovisno o veličini poslovnog subjekta, a glavne zadaće su:

  • Prikupljanje podataka o poslovnim promjenama, odnosno vjerodostojnih knjigovodstvenih isprava
  • Evidentiranje nastalih promjena u poslovanju u poslovne knjige. (Nastale promjene u imovini, kapitalu, obvezama, prihodima, rashodima itd.)
  • Utvrđivanje poslovnih rezultata praćenjem ukupnog poslovanja poduzetnika
  • Pružanje uvida poslovnim subjektima u poslovne procese i financijske tokove kao podlogu za upravljanje i odlučivanje

Obračun plaća i drugih primitaka

Osim gore navedenih zadaća, knjigovodstvo prati i zakonske promjene te obavlja poslove vezane uz obračun plaća i honorara, a to su:

Porezne prijave i izvještaji

Knjigovodstvo brine o obvezama izvještavanja porezne uprave koje proizlaze iz zakona o računovodstvu, porezu na dobit, dohodak i sl.. U njih ubrajamo sljedeće poslove:

  • Sastavljanje mjesečnih i godišnjih izvještaja o plaćama i ostalim primicima zaposlenika
  • Obračun PDV-a i podnošenje prijava
  • Izrada godišnjih financijskih izvještaja i godišnje prijave poreza na dobit