Gotovo svi vlasnici web stranica imaju jedan cilj – povećati posjećenost web stranice. Na žalost, velika većina web stranica i nakon nekoliko godina ne uspijeva postići zadovoljavajuću poziciju u tražilicama.

Postoji puno razloga koji mogu utjecati na nisku posjećenost web stranice, a uglavnom je razlog zanemarivanje stranice. Zanemarivanju web stranice pak prethodi neinformiranost. Ljudi misle da će web stranica biti uspješna bez i malo truda, ali nije tako. Za upsješan rast broja posjetitelja i u konačnici isplativost web stranice, treba vremena i mnogo rada.

Unatrag nekoliko godina imao sam prilike od mnogih klijenata, koji su zatražili izradu web stranice, čuti da žele biti vidljivi na prvoj stranici, odmah pri vrhu i to po nekoliko ključnih riječi, čim stranica bude objavljena. Nažalost, stvari funkcionraju drugačije.

Pozicija na tražilicama prema ključnim riječima

Jasno je da na internetu postoje web stranice koje informiraju o istim ili sličnim uslugama i proizvodima kao i vaša tvrtka. One su starije, sadržajnije, a neke od njih i popularne među korisnicima što ih smješta na visoko prvo mjesto u pretraživaču.

S obzirom na činjenicu da nismo sami na internetu, nije realno očekivati da će nova web stranica dospjeti na prvo mjesto u neko skoro vrijeme, a pogotovo ne odmah.

Web stranice koje su izrađene prije pet ili deset godina, u koje je uložen trud u SEO optimizaciju i web stranice koje čitateljijma nude kvalitetan sadržaj, biti će teško nadmašiti. Ne samo zato što su takve web stranice možda kvalitetno optimizirane i sadržajne, već zato što je vaša stranica nova i u trenutku završetka izrade čak nije indeksirana u Google-u jer i za to ponekad treba proći više od dva tjedna.

Da biste povećali poziciju u tražilici prema jednoj ili više ključnih riječi, web stranica zahtjeva redovito održavanje i kvalitetan sadržaj. Osim toga, trebat će vam puno strpljenja i nade da će graf u statistici jednog dana jasno prikazati uzlaznu putanju.
Posjećenost web stranice

Pišite objave i povećajte posjećenost web stranice

Dakle, za veću posjećenost web stranice treba nam strpljenje i vrijeme da na web stranicu redovito dodajemo nov sadržaj.

Pisanje objava na web stranici sa sobom nosi mnoge prednosti. Sav novi sadržaj koji Google indeksira dodana je vrijednost web stranici, a nove ključne riječi pomoći će u češćem prikazivanju vaše stranice u rezultatima pretrage.

Osim povećanja broja pojavljivanja u organskom pretraživanju, novom objavom na web stranici dajete si materijala i za rad na društvenim mrežama.

Dijeljenjem objava na društvenim mrežama vaši pratitelji će povećati broj posjeta web stranici i tako uljepšati statistiku. Novim sadržajem na web stranici sami stvarate prilike za ostvarivanje prodaje roba ili usluga.

Povećajte posjećenost web stranice odmah

I za nestrpljive postoji rješenje i to vrlo dobro rješenje – Google Ads!

Oglašavanje web stranice na Google-u najbolji je način za povećanje posjećenosti web stranice, ali ne samo to. Google Ads pomoći će i u prodaji vaših proizvoda ili usluga. Raznim varijantama oglasa, dodatnom optimizacijom moguće je u samom početku s novom web stranicom ostvariti rezultat kakav očekujete.

Google Ads je najjeftinija i najjednostavnija opcija oglašavanja web stranica. Oglase plaćate po kliku, a cijena oglasa ovisi o vama. Moguće je zadati maksimalnu cijenu po kliku ili prepustiti stvar automatskom licitiranju.

SEO optimizacija web stranice

SEO optimizacija web straniceSEO optimizacija web stranice ipak je najsigurniji način za povećanje posjećenosti web stranice odnosno, povećanje pozicije vaše web stranice u Google pretraživaču.

SEO optimizacija usko je vezana uz kreiranje novog sadržaja. Objava koju biste napisali za web stranicu i zatim je dijelili na društvenim mrežama, zasigurno će donijeti određeni rezultat. Svakako će biti korisna.

Ali, da biste na web stranicu privukli veći broj organskih posjetitelja koji do vas dolaze upravo preko tražilica, nužno je napraviti SEO optimizaciju web stranice.

Tekst objave web stranice ljudima je razumljiv, ali kada na web stranicu dođe GoogleBot radi indeksiranja web stranice, važno je da se njemu ponude informacije o sadržaju koje su njemu razumljive.

Dakle, web stranice čitaju i ljudi, i roboti. Pisanje novih objava, označavanje ključnih riječi unutar sadržaja, dodavanje SEO naslova i opisa tekstu i fotografijama, i mnoge druge radnje dugoročno vašoj stranici nose najviše koristi.

Zaključak

Kako povećati posjećenost web stranice? Seo optimizacijom web stranice i pisanjem novih objava moguće je povećati posjećenost stranice u relativno kratkom roku. Čak i da samo pišete objave bez optimizacije i dijelite ih na društvenim mrežama, ostvarit ćete bolji rezultat nego da ne radite ništa.

Na vama je da odlučite kakav rezultat želite i trebate. Ako od web stranice očekujete nove klijente ili prodaju, onda morate uložiti više truda i novca u SEO optimizaciju, koju je najpametnije prepustiti stručnoj osobi.

Je li ova objava korisna?