Tražite plugin za galeriju fotografija, za svoj WordPress?

U ovoj objavi donosimo najbolje besplatne dodatke za kreiranje fantastičnih fotogalerija.

Zadana instalacija WordPress-a dolazi s galerijom, no nedostaju joj zanimljive značajke i funkcije koje nam mogu pružiti pluginovi za kreiranje galerija fotografija. Ako želite impresionirati svoje posjetitelje galerijom fotografija i prezentirati svoje proizvode i usluge na ljepši način, onda je ovaj članak namijenjen upravo vama.

Iako su dodaci koje ćemo navesti besplatni, vrlo su dobri. Neki su jednostavniji, a neki malo složeniji za korištenje, ali sve njih možete koristiti i bez većeg tehničkog znanja. Pogotovo ako pročitate njihove upute za korištenje.

Bilo da imate web stranicu za portfelj ili ste putopisni bloger, galerija fotografija je u većini slučajeva nezaobilazan element svake web stranice. Da biste postigli najbolje korisničko iskustvo prvo trebate optimizirati slike, a kako i koji plugin je najbolji za optimizaciju fotografija saznajte u ovoj objavi.

Galerija fotografija “Modula”

Modula Gallery plugin za izradu galerije

Modula je jedan od najpopularnijih WordPress dodataka za fotogalerije

Modula je jedan od najpopularnijih WordPress dodataka za kreiranje galerije fotografija. Ako tražite galeriju koja je kreativna i moderna u isto vrijeme, Modula je prava galerija za vas. Kada otvorite nadzornu ploču ovog plugina, primijetit ćete da se Modula poprilično razlikuje od ostalih besplatnih WordPress dodataka.

Prilikom kreiranja nove galerije postavljate ime galerije, dodajete opis, određujete širinu galerije u postocima i visinu galerije u pikselima. Fotografije možete jednostavno dodati iz biblioteke medijskih sadržaja, a upišete li opis fotografije i naslov fotografije, te informacije će se prikazati na otvorenoj slici kako bi korisnik bolje razumio što fotografija predstavlja.

Modula se prilagođava mobilnim uređajima, a možete kontrolirati i način prikaza fotografija u galeriji.

PhotoBlocks galerija

Photoblocks Gallery plugin za galeriju

Photoblocks Gallery plugin

Ako želite začiniti stvari na vašoj WordPress web stranici ili blogu sa zadivljujućom galerijom, Gallery PhotoBlocks je besplatni WordPress dodatak stvoren za vas. Umjesto da se oslanjate na zadanu značajku WordPress galerije, kreirajte galeriju koja će se istaknuti iz mase.
Pomoću praktičnog korisničkog sučelja ovog plugina, brzo i jednostavno možete dodati galeriju fotografija na svoj web te omogućiti korisnicima dijeljenje fotografija na društvenim mrežama što je posebno dobro za web stranice fotografa koji žele podijeliti svoj portfelj sa što većim brojem ljudi.

Final Tiles Grid galerija

Final Tiles Grid galerija

Final Tiles Grid galerija

Ako ne želite da vaša galerija fotografija izgleda kao i svaka druga, to ćete postići ovim dodatkom. Image Photo Gallery Final Tiles Grid plugin u potpunosti je prilagodljiv mobilnim uređajima i kompatibilan s modernim web preglednicima za besprijekoran rad. Ovaj dodatak odličan je izbor za osobne ili poslovne web stranice.

Final Tiles Grid galerija ima dva stila prikaza fotografija, a osim fotografija u ovu galeriju možete umetnuti i video sadržaj kako biste se odmah izdvojili od konkurencije.

Galerija “Envira”

Envira galerija

Envira galerija

Galerija Envira ima ogroman broj preuzimanja i obilje dobrih ocjena što znači da bi stvarno trebala biti dobra. Ako ne znate koji dodatak za galeriju instalirati s ovog popisa, pokušajte odlučiti na temelju ocjena. U tom slučaju, Envira galerija će biti prvi izbor s kojim trebate kreirati svoju novu galeriju fotografija.

Envira je vrlo jednostavna za upotrebu, a konačni izgled galerije ostavljati će dojam kao da ju je radio neki iskusni dizajner. Osim izgleda valja spomenuti i da je galerija lagana pa će učitavanje biti brzo.

NextGEN fotogalerija

NextGEN galerija

NextGEN galerija fotografija

Ovaj dodatak za galeriju ističe se po broju preuzimanja, a ima ih više od milijun. Iako vas izgled korisničkog sučelja ne će impresionirati, NextGEN galerija ima brojne fantastične značajke koje će se najviše svidjeti fotografima i kreativcima općenito.

I ova galerija pruža odabir između dva načina prikaza fotografija, a na raspolaganju je i odabir dvije vrste albuma, kompaktni ili produženi. Konfiguriranjem postavki možete kontrolirati veličinu, efekte lightbox-a, prijelaze i puno više.

Photo Gallery plugin

Photo Gallery plugin

Photo Gallery plugin

Dodavanje fotogalerije s Photo Gallery pluginom trajat će samo nekoliko minuta. Sa stotinama tisuća korisnika, ovaj plugin je jedan od najpopularnijih. Svoju popularnost vjerojatno duguje mnogim naprednim značajkama koje zadovoljavaju većinu potreba vlasnika web stranice.

Photo Gallery plugin podržava widgete pa galeriju možete umetnuti na više mjesta na stranici, kao što je sidebar ili footer.

Foto galerija tvrtke Supsystic

Foto galerija tvrtke Supsystic

Foto galerija tvrtke Supsystic

Foto galerija tvrtke Supsystic odličan je besplatan dodatak za izradu galerije. Brojne značajke omogućit će vam izradu vrlo privlačne galerije koja će svojim performansama zadržati čitatelje na stranici puno dulje, što može biti korisno. Uspijete li zadržati korisnike na svojoj web stranici duže vrijeme, veća je vjerojatnost da će se SEO vaše web stranice poboljšati.

Ova fotogalerija omogućuje odabir više načina prikaza fotografija: fiksni, vodoravni, vertikalni i pokretni. Galerija je optimizirana za mobilne uređaje te se lijepo prikazuje na svim veličinama ekrana.

Video galerija – You Tube galerija

Video gallery - You tube gallery

Video gallery – You tube gallery

Neki su dodaci samo za slike, neki za video zapise, a treći podržavaju prikaz jednog i drugog. Ovo je plugin koji podržava samo video zapise s YouTube-a, Vimeo-a ili MP4 video koji ste prenijeli u medijske zapise.

Video Gallery plugin podržava sve moderne WordPress teme i nema problema s prilagođavanjem različitim tipovima web stranica. Sadrži šesnaest predložaka, upečatljive animacije, a možete i prilagoditi izgled dizajnu web stranice.

Photonic fotogalerija

Photonic plugin

Photonic plugin podržava slike i video

Ovaj plugin je jedan od onih koji podržava prikaz slika i video zapisa u galeriji. Photonic galerija podržava i slikovne platforme treće strane kao što je Instagram, Flickr ili Google Photos pa objavljivanjem fotografija na instagramu odmah objavljujete fotografiju i na svojoj web stranici. Dosta zgodno!

Photonic plugin odlično radi s novim Gutenberg uređivačem, a jednako dobro će raditi i u drugim uređivačima koji dolaze s instaliranim temama.

Fotogalerija “Gmedia”

Gmedia fotogalerija

Gmedia fotogalerija – WordPress dodatak

Fotogalerijom Gmedia na funkcionalan način možete prikazati fotografije, video i audio zapise. Ovaj plugin je poprilično bazičan i jednostavan za korištenje. Možete stvoriti neograničen broj galerija i popisa za reprodukciju, a da biste se u svemu lakše snalazili medijske zapise možete grupirati u albume i dodavati oznake radi lakšeg kreiranja fotogalerije.

Je li ova objava korisna?